'Simeone zet in op Tagliafico: Ajax-back bovenaan verlanglijst Atlético Madrid'

'Simeone zet in op Tagliafico: Ajax-back bovenaan verlanglijst Atlético Madrid'

18-11-2018 17:58
93

Diego Simeone wil Nicolás Tagliafico naar Atlético Madrid halen. Dat meldt het Spaanse El Confidencial. De linksback van Ajax moet in Madrid de opvolger worden van Filipe Luis.

In de zomer wilde Luis koste wat kost naar Paris Saint-Germain, maar hield Atlético een transfer tegen. In de winterstop of na dit seizoen moet het er alsnog van komen. De Madrileense topclub moet dus in actie komen en zit volgens El Confidencial niet stil: Tagliafico zou bovenaan het verlanglijstje van Simeone staan.

De Argentijnse trainer van Atlético is onder de indruk geraakt van Tagliafico, die sinds kort ook aanvoerder is van Argentinië. Hij staat nog geen jaar onder contract staat bij Ajax. Tagliafico zou op de hoogte zijn van de belangstelling uit Madrid en voelt naar verluidt wel wat voor een samenwerking met Simeone.

De kans is klein dat Atlético erin slaagt om Tagliafico in januari los te weken, omdat Ajax-directeur Marc Overmars niet gevoelig lijkt voor tussentijdse aanbiedingen. Zéker niet als Ajax overwintert in de Champions League. Tagliafico werd eerder gelinkt aan Arsenal en kon afgelopen zomer naar Real Betis.

Atlético pikt dit jaar al een vleugelverdediger op in de Eredivisie. Santiago Arias kwam voor elf miljoen euro over van PSV. Onder Simeone komt de Colombiaanse rechtsback nog niet veel aan spelen toe.