België zakt door het ijs in Nations League: Ik heb hier geen woorden voor

België zakt door het ijs in Nations League: "Ik heb hier geen woorden voor"

Gepubliceerd: zondag 18 november 2018 om 22:51zo 18-11-2018 om 22:51

Toby Alderweireld weet niet waar hij het zoeken moet na de ontluisterende nederlaag van België in de Nations League. Zwitserland poetste een 0-2 achterstand weg en versloeg de Rode Duivels met liefst 5-2 in Luzern.

Alderweireld begrijpt er niets van. "Ik heb hier geen woorden voor", stamelde de verdediger in een eerste reactie bij VTM. "Er werden gewoon te veel individuele fouten gemaakt. Eerst was er die domme penalty (1-2, red.) en daarna kregen we nog die domme tweede goal. We hadden gewoon een complete off-day."

Niemand in België verwachtte een dusdanige nederlaag, ook Alderweireld niet. "Normaal gebeurt dit ons nooit. We hadden de voorbije wedstrijden een heel standvastig niveau, maar iedereen is er doorheen gezakt. In de rust is er geroepen, maar dat haalde niks uit... Het was gewoon niet genoeg. Jammer."

Door de nederlaag doet België, aanvoerder van de FIFA-wereldranglijst en nummer drie van het afgelopen WK, in juni 2019 niet mee aan de finaleronde van de Nations League. Zwitserland, Portugal en Engeland zijn er wel zeker van. Bij winst of een gelijkspel tegen Duitsland komt Nederland daar als laatste land bij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws