'Je kon misschien bedenken dat het fout kon lopen tussen Koeman en Memphis'

'Je kon misschien bedenken dat het fout kon lopen tussen Koeman en Memphis'

19-11-2018 00:10
12

Ronald Koeman lijkt 'in heel veel dingen' op Louis van Gaal. Dat stelt Kees Jansma, die de Oranje-bondscoach daarmee een groot compliment wil maken.

"Hij vindt het heel vervelend als ik het zeg: Koeman lijkt in heel veel dingen op Van Gaal", aldus Jansma bij Studio Voetbal. "De heren zien zelf wel wat verschillen, geloof ik. Maar ze staan allebei voor duidelijkheid, discipline en normaal doen. Je wordt ervan doordrongen als je bij het Nederlands elftal komt. Je moet doen wat de baas zegt."

Arno Vermeulen ziet Memphis Depay floreren onder de vleugels van Koeman. "Ik denk dat iedereen nieuwsgierig was hoe zijn relatie met iemand als Memphis zou zijn. Van tevoren had je misschien kunnen bedenken dat het weleens fout kon lopen. Maar het blijkt tot nu toe heel goed te gaan. Daar hebben ze beiden baat bij."

"Koeman begrijpt dat Memphis heel belangrijk is voor het team en Memphis gedraagt zich fantastisch. Die hebben elkaar de hand gereikt en elkaar gevonden", aldus Vermeulen. "Ik denk eerlijk gezegd dat de Koeman van tien jaar geleden er iets anders in had gestaan dan déze Koeman. Die winst heeft hij ook gemaakt."