D66 en regeringspartijen willen vrouwen-WK in Nederland: 'Verdienen deze vrouwen'

D66 en regeringspartijen willen vrouwen-WK in Nederland: 'Verdienen deze vrouwen'

19-11-2018 07:05
44

D66-kamerlid Antje Diertens ziet het helemaal zitten: het WK voor vrouwen van 2027 in Nederland. Volgens het Algemeen Dagblad staan de regeringspartijen VVD, CDA en ChristenUnie achter de plannen van Diertens, die maandag in gesprek gaat met sportminister Bruno Bruins.

De politica van D66 wijst naar het gewonnen EK van 2017 en naar de impact die dat toernooi op de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal heeft gehad. "Zowel voor de topsport als de breedtesport. De belangstelling voor de Oranje Leeuwinnen is enorm, dat bleek vorige week nog bij de plaatsing voor het WK 2019", laat Diertens weten aan het Algemeen Dagblad. "Deze vrouwen verdienen de volle stadions en media-aandacht. Ze zijn rolmodellen voor meiden."

De KNVB lijkt de plannen ook te zien zitten. De Verenigde Staten leken lange tijd de onaantastbare favoriet voor het WK van 2027, maar hebben het mannen-WK van 2026 al toegewezen gekregen (samen met Canada en Mexico, red.), waardoor de voetbalbond zijn kans ruikt. Ook Bruins heeft oren naar een WK op Nederlandse bodem. "Als de KNVB de handschoen oppakt en hiervoor wil gaan, kijk ik uiteraard graag mee hoe ik dit kan ondersteunen."