Vermeulen windt zich op: Geweldige winst na twee jaar... Nee, natuurlijk niet!

Vermeulen windt zich op: "Geweldige winst na twee jaar... Nee, natuurlijk niet!"

19-11-2018 07:26
38

Arno Vermeulen ergert zich aan de kleinere clubs in de Eredivisie, die volgens de NOS-commentator de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal tegenhouden. De Eredivisie CV (ECV, red.) probeerde onlangs tot een akkoord te komen over een verbod op kunstgras, maar kreeg dit niet voor elkaar.

Kees Jansma merkt zondagavond bij Studio Voetbal cynisch op dat dit resultaat 'zonde van de tijd is' na twee jaar vergaderen en krijgt bijval van tafelgenoot Vermeulen. "Het is een afgang, het failliet van de ECV", aldus de chef voetbal van de NOS. Dat vertegenwoordigers Jacco Swart en Hans Nijland trots waren op de uitkomst van de onderhandelingen, verbaast Vermeulen dan ook ten zeerste. "Geweldige winst na twee jaar... Nee, natuurlijk niet! Er is één belangrijk dossier in Nederland: gaan we op gewoon gras of op kunstgras voetballen? 99 procent wil gewoon gras."

Dit kunstgrasverbod is echter van de baan, omdat de kleinere Eredivisie-clubs in de ogen van Vermeulen alleen maar denken aan hun eigen belangen. "Ajax en PSV hebben één stem, maar FC Emmen ook. De top wil aanvallen, maar de clubs die onderin staan werken tegen. Je kunt met dit systeem nooit verdergaan. Wil je de competitie veranderen? Kansloos! Alle clubs die knokken tegen degradatie, stemmen nooit voor inkrimping van de Eredivisie. Die kleinere clubs hebben veel te veel te vertellen. Straks speelt de halve Eredivisie op kunstgras, terwijl niemand dit wil! Dat kan niet!"