Perez geniet van Oranje: 'Hij is echt een bizar goede speler. Die wordt wereldtop'

Perez geniet van Oranje: 'Hij is echt een bizar goede speler. Die wordt wereldtop'

Gepubliceerd: maandag 19 november 2018 om 07:28ma 19-11-2018 om 07:28

Het Nederlands elftal speelt maandagavond de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Nations League. Analyticus Kenneth Perez is zeer enthousiast over de opzet van het toernooi en prijst één speler van Oranje. 

"Echt geweldig. Ik zie alleen maar pluspunten", stelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Weg met die oefenwedstrijden, met dat eindeloze gewissel. Voor iedereen is dit top, ook voor de kleinere landen die tegen elkaar spelen. Zij ruiken ook kansen. De bedenker van de Nations League verdient een standbeeld."

Perez is positief over Oranje, maar plaatst wel een kanttekening. "We moeten nu ook weer niet doen alsof Nederland wereldkampioen is geworden." Toch wil hij één man eruit lichten. "Ik heb ook genoten, hoor. Bijvoorbeeld van zo'n Frenkie de Jong, echt een bizar goede speler. Die wordt wereldtop."

Aan de andere kant vond Perez wereldkampioen Frankrijk niet bepaald indrukwekkend. "Zij speelden niet alsof het een EK- of WK-wedstrijd was natuurlijk. De grote landen omarmen het nog niet écht. Maar ik ben een enorme voorstander. (...) Ik ben een beetje verliefd op de Nations League."

Poll

Is Frenkie de Jong nu al klaar voor een Europese topclub?

(7651 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws