Koeman diep onder de indruk: 'Hij voelt zich lekker, hij heeft een bepaalde rol'

Koeman diep onder de indruk: 'Hij voelt zich lekker, hij heeft een bepaalde rol'

19-11-2018 10:26
35

Bondscoach Ronald Koeman is diep onder de indruk van Memphis Depay. Hij vindt dat de sterspeler van Olympique Lyon en Oranje zich de laatste tijd 'ongelooflijk ontwikkeld heeft'. 

"Ieder moment van de dag als we ergens mee bezig zijn, is hij geconcentreerd. Hij voelt zich lekker, hij voelt de ontwikkeling met de jongens, hij heeft een bepaalde rol in de groep. Dat zie je terug", aldus Koeman, geciteerd door NRC

De coach besloot Memphis weg te halen van de linkerflank. In de punt van de aanval heeft de oud-speler van Manchester United en PSV minder defensieve taken. "Ik vind dat hij geen speler is die te veel met een back bezig moet zijn, om daar maar achteraan te gaan, omdat hij met iets meer vrijheid wil spelen."

Bij zijn Franse werkgever staat Memphis (24) sinds enige tijd ook in de spits. "Ik las ergens dat de trainer van Lyon hem voor het eerst in de spits had gezet, maar volgens mij had die trainer heel goed gekeken naar de wedstrijd tegen Portugal. Ik wil mezelf niet op de borst slaan, hoor", aldus Koeman.