Wijnaldum: Er zijn veel trainers die het uit m'n hoofd hebben proberen te praten

Wijnaldum: "Er zijn veel trainers die het uit m'n hoofd hebben proberen te praten"

19-11-2018 11:42
38

Georginio Wijnaldum is met terugwerkende kracht blij dat hij zich in het verleden niet heeft laten overhalen om buitenspeler te worden in plaats van middenvelder. Op zijn huidige positie voelt de Oranje-international zich namelijk opperbest. 

"Ik heb altijd geweten dat ik als middenvelder de top kon halen", vertelt Wijnaldum (28) in een groot interview op de website van Liverpool. "Er zijn veel trainers die het uit mijn hoofd hebben proberen te praten. Ze zeiden tegen me dat ik mij moest focussen op de flanken. Als buitenspeler zou ik namelijk meer potentie hebben. Ik heb me daar nooit iets van aangetrokken. Mijn focus lag op het middenveld - en kijk waar ik nu sta."

Op het WK 2014 in Brazilië brak Wijnaldum door bij Oranje. Bondscoach Louis van Gaal gooide hem voor de leeuwen tijdens het groepsduel met Chili. "Voor die wedstrijd had ik een meeting met Van Gaal en Danny Blind. Ze zeiden dat ik ging spelen, maar hadden nog wel een verrassing in petto. Ik zou niet als aanvallende middenvelder spelen, maar als controlerende middenvelder."

"Dat was toen echt een nieuwe positie voor mij. Van Gaal wist op dat moment nog niet zeker of dat kon. Blind was er echter overtuigd dat het ging lukken."