VP-community: 'Koeman doet het fantastisch, De Roon is echt een vondst'

VP-community: 'Koeman doet het fantastisch, De Roon is echt een vondst'

Gepubliceerd: maandag 19 november 2018 om 13:20ma 19-11-2018 om 13:20

Het Nederlands elftal was vrijdagavond met 2-0 te sterk voor regerend wereldkampioen Frankrijk. Na afloop van deze prachtige overwinning kreeg de VP-community de kans om een plekje te verdienen in de wekelijkse podcast van De Derde Helft.

De vragen van deze week waren: hoe groot is het aandeel van Ronald Koeman in het succes van Oranje en is dit Nederlands elftal in staat de Nations League te winnen? Het leverde heel veel reacties op en de leukste, beste en interessantste reacties werden uitgelicht in De Derde Helft, die sinds maandagochtend vroeg weer in de podcast-stores staat.

Na de overwinning op Frankrijk heeft Roger Otten de smaak in ieder geval goed te pakken. 'We gaan met speels gemak wereldkampioen worden. Ik verwacht het volgende WK een historische zege en totaalvoetbal als in 74. Brazilië, Frankrijk, Duitsland etc. gaan aankomend WK met 4 a 5-0 opgerold worden. Eindelijk!', schrijft hij.

De bezoekers van VoetbalPrimeur lijken het erover eens dat Koeman goed werk verricht bij Oranje. Nulzeventâgh prijst vooral het opstellen van Marten de Roon. 'Koeman doet het fantastisch! De Roon is echt een vondst bijvoorbeeld. Type 'stofzuiger' zoals we die vroeger ook hadden met Wouters, Van de Kerkhof, Van Tiggelen etc.' Toch plaatst Roeptoeter een kanttekening. 'Zoals altijd is de trainer afhankelijk van het spelers materiaal. Dat is het geluk wat Koeman heeft en Advocaat bijvoorbeeld niet.'

ReneAjax sluit af met een interessante theorie over de bondscoach. 'Ronald Koeman heeft de ideale achtergrond. Hij heeft voor Feyenoord, Ajax en PSV gespeeld en kan objectief spelers selecteren.'

Check de Derde Helft op Apple Podcast
Check de Derde Helft op Spotify
Check de Derde Helft op SoundCloud

De afleveringen zijn op alle podcastplatformen te horen!

In De Derde Helft-podcast is de basisopstelling bekend: de onwetende presentator Titus, de voetbalencyclopedie Koen 'Snijboon', de iets te langdradige Tim en diens humorloze broer Gijs. Samen behandelen ze in 45 minuten op eigen wijze de Eredivisie: met snelle rubriekjes, slappe grappen en krankzinnige feiten maken ze je warm voor de romantiek van de vaderlandse voetbalcompetitie. Luister nu de nieuwste aflevering!

Poll

Zijn de betere prestaties van Oranje te danken aan Koeman?

(4969 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws