Reactie op 'dikke winstpremie van 4000 euro' Den Bosch: 'Ga dat niet bevestigen'

Reactie op 'dikke winstpremie van 4000 euro' Den Bosch: 'Ga dat niet bevestigen'

19-11-2018 14:18
49

FC Den Bosch-middenvelder Danny Holla en -trainer Wil Boesen willen zich niet uitlaten over de hoogte van de winstpremie bij de club. Verhalen over een winstpremie van vierduizend euro per wedstrijd willen zij ontkennen noch bevestigen.

Den Bosch boekte zondag de achtste zege op rij: Telstar werd met 1-4 verslagen. Sinds de komst van Kakhi Jordania lijkt de ploeg de weg omhoog te hebben gevonden. Ook de spelers zouden dat goed merken: er zou een flinke winstpremie worden uitgekeerd.

Na de wedstrijd wilde Holla daar niet op reageren. "Dat valt allemaal wel mee hoor. Het is iets groter opgeblazen dan het is. Dat is voor ons niet belangrijk. Acht keer op rij winnen, ik heb het nooit gedaan. Als je nu naar de ranglijst kijkt is dat ook wel lekker", aldus de middenvelder voor de camera van FOX Sports.

Of het bedrag van vierduizend euro klopt, wilde Holla noch ontkennen noch bevestigen. "Daar kan ik niks over zeggen. Vanuit het team moeten we daar geen uitspraken over doen, want dat zijn afspraken die zijn gemaakt binnen de selectie." Ook trainer Wil Boessen laat zich daar niet over uit. "Ik ga dat niet bevestigen. Ik vind dat dit niet in de pers moet komen en intern moet blijven. Het enige waar wij voor moeten zorgen is de wedstrijd verslaan naar jullie toe. Maar we gaan niet praten over geld."

In Dit was het Weekend op FOX Sports beweerde Hans Kraay junior zelfs dat de premie nog hoger ligt. Volgens een bron bij het Brabants Dagblad gaat het om vijfduizend euro. "De jongens zijn vijf weken geleden bij Den Bosch met 1000 euro begonnen. Elke wedstrijd daarna komt er 1000 euro bovenop en ze zitten nu op het maximum van 5000 euro. Per persoon: de hele selectie en de technische staf."