Koeman haalt PSV-duo uit basiself Oranje: Ik moet hem in bescherming nemen

Koeman haalt PSV-duo uit basiself Oranje: "Ik moet hem in bescherming nemen"

19-11-2018 20:28
25

Door de blessure van Steven Bergwijn spelen Quincy Promes én Kenny Tete maandagavond tegen Duitsland. Oranje-bondscoach Ronald Koeman kiest bewust voor het 'koppeltje', dat tegen Frankrijk nog op de bank zat.

"Bergwijn is niet fit", vertelt Koeman aan de NOS. "Hij heeft toch weer last gekregen van zijn enkel, dus ik heb de keuze gemaakt om geen risico met hem te nemen. Ik moet hem in bescherming nemen. Ik kies bewust voor een fris koppeltje aan de rechterkant. Tete en Promes hebben de hele week met z'n tweeën getraind en dat ging goed."

De bondscoach kiest ook voor een 'stukje frisheid' met Tete. "Van Denzel denken we altijd dat hij alles aankan, maar ik kies nu even voor een frisse jongen. Tete staat te trappelen, is fit en kan denk ik iets meer vandaag."

Het veld in de Veltins Arena stemt Koeman niet tevreden. "Slecht, het is een nieuw veld met losse stukken erin. Wij hebben er gisteren (zondag, red.) nog op getraind, maar ik begreep dat Duitsland niet eens wist dat er een nieuw veld in lag. Maar beide ploegen zullen er wel last van hebben. Je kunt er niet echt rekening mee houden."