Van Dijk troost scheidsrechter: Die man brak, stond met tranen in zijn ogen

Van Dijk troost scheidsrechter: "Die man brak, stond met tranen in zijn ogen"

Gepubliceerd: dinsdag 20 november 2018 om 00:45di 20-11-2018 om 00:45

Virgil van Dijk schoot Oranje in de blessuretijd tegen Duitsland naar de eindronde van de Nations League, maar vierde na afloop niet alleen maar feest. De aanvoerder nam kort de tijd om scheidsrechter Ovidiu Hategan te troosten.

Hategan verloor onlangs zijn moeder en na het laatste fluitsignaal kreeg de Roemeen het te kwaad. "Die man brak, stond met tranen in zijn ogen, want hij had net zijn moeder verloren", vertelt Van Dijk, die zijn hand op de schouder van de scheidsrechter legde en hem troostte, aan FOX Sports. "Ik heb hem sterkte gewenst en gezegd dat hij goed had gefloten. Het is een klein iets, maar misschien dat het hem helpt."

De 38-jarige Hategan had maandagavond voor de eerste keer de leiding over een interland van het Nederlands elftal. De Roemeense arbiter trok in Gelsenkirchen vier gele kaarten. Mats Hummels, Toni Kroos en Joshua Kimmich van Duitsland en Georginio Wijnaldum van Nederland gingen bij hem in het boekje. Hategan trok in de tweede helft vier minuten blessuretijd bij, waarin Van Dijk de cruciale 2-2 maakte namens Oranje.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws