'Willem II en RKC volgen Frenkie-ontwikkelingen op de voet: 4,8 en 2,8 miljoen'

'Willem II en RKC volgen Frenkie-ontwikkelingen op de voet: 4,8 en 2,8 miljoen'

Gepubliceerd: dinsdag 20 november 2018 om 06:53di 20-11-2018 om 06:53

Willem II en RKC Waalwijk wachten de ontwikkelingen rondom Frenkie de Jong vol spanning af, schrijft het Brabants Dagblad dinsdagochtend. De controleur van Ajax wordt nadrukkelijk begeerd door clubs als FC Barcelona en Manchester City en de twee Brabantse clubs kunnen flink meeprofiteren.

De Jong trad in 2012 toe tot de gezamenlijke jeugdopleiding van Willem II en RKC, maakte in het voorjaar van 2015 zijn debuut voor de Tricolores en verhuisde daarna naar Ajax. Bij die transfer werd afgesproken dat Willem II bij een eventuele doorverkoop recht heeft op tien procent van de transfersom. De Tilburgers zouden op hun beurt weer veertig procent van dat bedrag aan RKC af moeten staan.

De Britse boulevardkrant The Mirror bracht afgelopen zondag het nieuws dat Manchester City een bod van 68 miljoen euro gaat neerleggen bij Amsterdam. Mocht Ajax daadwerkelijk akkoord gaan met dit bedrag, dan zouden de Amsterdammers ongeveer 6,5 miljoen aan Willem II moeten overmaken, rekent het BD uit. Bovendien krijgen beide Brabantse clubs een opleidingsvergoeding: twee derde voor Willem II en één derde voor RKC. Willem II houdt dan bijna 4,8 miljoen over en RKC ontvangt dan 2,8 miljoen, bijna de gehele jaarbegroting van de Waalwijkers.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Waar speelt Frenkie de Jong volgend jaar?

(7505 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws