'Hoog bezoek in De Kuip: Real Madrid-scout op tribune bij Nederland - Frankrijk'

'Hoog bezoek in De Kuip: Real Madrid-scout op tribune bij Nederland - Frankrijk'

20-11-2018 09:35
70

Een scout van Real Madrid zat afgelopen vrijdag op de tribune bij Nederland - Frankrijk om Frenkie de Jong te bekijken. De Ajacied wordt in Madrid gezien als de opvolger van Luka Modric.

Met dat nieuws pakt de Spaanse krant dinsdag AS uit. Normaal gesproken is het Mundo Deportivo dat De Jong bijna dagelijks aan FC Barcelona linkt, maar AS brengt hem nu opnieuw in verband met de grote rivaal uit Madrid. De Jong is de eerste op de lijst van kandidaten om Modric (33) op te volgen. De middenvelder werd afgelopen vrijdag bekeken door een delegatie van Real. De Jong maakte in de wedstrijd tegen Frankrijk veel indruk.

In Madrid vinden ze het tijd om te denken aan een tijd na Modric, die al zes jaar bij De Koninklijke speelt. De Jong heeft mee dat hij op meerdere posities op het middenveld kan spelen, net als Modric. Naast Real en Barcelona zijn ook Paris Saint-Germain, Manchester City, Bayern München en Tottenham Hotspur geïnteresseerd in hem. Die clubs zouden de interesse al kenbaar hebben gemaakt bij Ajax.

De geruchten rond De Jong volgen elkaar in rap tempo op. Vorige week meldde een Engelse tabloid nog dat Ajax en City een akkoord hebben over De Jong. Dat bericht klopte volgens De Telegraaf niet. The Citizens zouden echter wel serieus interesse hebben.