'Vice-president AS Monaco vangt tien procent van winst bij uitgaande transfers'

'Vice-president AS Monaco vangt tien procent van winst bij uitgaande transfers'

20-11-2018 12:25
9

De vice-president van AS Monaco verdient goed aan uitgaande transfers. Mediapart onthult dat Vadim Vasilyev een afspraak in zijn contract heeft staan dat hij per uitgaande transfer tien procent van de winst opstrijkt.

Uit Football Leaks-documenten blijkt dat Vasilyev dus een tiende van de winst uit uitgaande transfers op zijn rekening bijgeschreven krijgt. In het seizoen 2015/2016 leverde dat Vasilyev een slordige 5.3 miljoen euro op, het seizoen daarna ging het om 5.4 miljoen euro.

Over het seizoen 2017/2018 heeft Vasilyev waarschijnlijk beduidend meer geld binnengeharkt. Monaco verkocht Tiémoué Bakayoko aan Chelsea (€45 miljoen), Kylian Mbappé aan Paris Saint-Germain (€180 miljoen) en Benjamin Mendy (€47.5 miljoen) en Bernardo Silva aan Manchester City (€50 miljoen).

Het bestaan van de constructie is aan Mediapart bevestigd door Vasilyev en Monaco. Wanneer een speler met verlies wordt verkocht, gaat dat wel ten koste van de bonus van Vasilyev, maar dat gebeurt nauwelijks bij Monaco. De vice-president vangt het geld naast een jaarsalaris van 1.25 miljoen euro.