EK 2000-organisator enthousiast over WK: 'Ik zou de handschoen meteen oppakken'

EK 2000-organisator enthousiast over WK: 'Ik zou de handschoen meteen oppakken'

20-11-2018 13:20
12

De Nederlandse regering en de KNVB zien het als een reële optie om het Vrouwen WK van 2027 naar Nederland te halen. Volgens Harry Been, organisator van het EK van 2000 in Nederland, is dat een geweldig idee.  

Hij vindt dat Nederland het ideale land is voor zo'n groot evenement. "Je kunt als bezoeker je tentje opzetten op de Veluwe en het hele toernooi volgen", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat is de essentie van een sporttoernooi. Dat er voor fans geen praktisch bezwaar is om veel duels te bezoeken. Bij veel toernooien is dat door grote afstanden onbegonnen werk, maar Nederland is daarvoor uitermate geschikt."

Waar in veel landen eerst nog stadions gebouwd en gerenoveerd moeten worden, is dat in Nederland vanzelfsprekend niet nodig. "We hebben de stadions, wegen en hotels. Het zal gaan om kleine aanpassingen. Een perstribune die aan FIFA-eisen voldoet. Noodverlichting, nu actueel na het incident in de Kuip. En de beveiligingskosten zijn bij vrouwenvoetbal ook niet gigantisch", vermeldt de enthousiaste Been.

Been was vrijdag als UEFA-waarnemer bij de wedstrijd tussen Slovenië en Noorwegen, waar hij een gesprek aanknoopte over vrouwenvoetbal. "Toen ik vertelde dat er bij ons 30.000 mensen zitten bij een vrouweninterland van Oranje, vielen de monden open. Als er één Europees land is waar het WK vrouwenvoetbal in goede handen is, is het Nederland. Ik zou de handschoen direct oppakken."

No Poll