'RTL denkt aan doorstart en wil nieuwe Voetbal Inside in 'kroegachtige setting''

'RTL denkt aan doorstart en wil nieuwe Voetbal Inside in 'kroegachtige setting''

20-11-2018 18:09
47

RTL is bezig met een opvolger van het programma Voetbal Inside. De zender neemt woensdag twee pilotafleveringen op van een nieuw voetbalpraatprogramma in een studio met gasten en publiek.

Dat bevestigt RTL aan het Algemeen Dagblad. Voetbal Inside was jarenlang een van de grote voetbalpraatprogramma's op de Nederlandse televisie, maar presentator Wilfred Genee en vaste gasten René van der Gijp en Johan Derksen maakten onlangs de overstap naar het Talpa van John de Mol, waar zij nu twee keer per week te zien zijn bij Veronica Inside. Sindsdien is het praatprogramma Voetbal Inside van de buis.

RTL wil een doorstart maken en denkt aan een opvolger voor Voetbal Inside. Duidelijk is nog niet hoe het programma moet gaan eten. 'De verwachting is dat het in een kroegachtige setting wordt gehouden met tafelgasten en publiek', schrijft het AD.

Als een van de proefafleveringen naar wens is, wil RTL 7 volgend jaar aan de slag met een nieuw programma. Het is ook nog niet bekend wie het programma moet presenteren, maar de namen van Bart Nolles (VI, RTV Rijnmond) en Simon Zijlemans (VI) worden genoemd. Het duo is nu al bij RTL te zien op de Europa League-avonden.