Football Leaks richt pijlen op Tadic: Ajacied verdacht van belastingontduiking

Football Leaks richt pijlen op Tadic: Ajacied verdacht van belastingontduiking

20-11-2018 20:04
77

Football Leaks heeft het vizier onder meer gericht op Dusan Tadic. De Ajax-spits wordt ervan verdacht dat hij enkele tonnen aan belastingen heeft ontdoken.

Tadic heeft in zijn tijd bij Southampton acht ton aan de inkomsten uit portret- en marketingrechten geïncasseerd, maar dat geld is vervolgens in het Zwitserse Rasport Management AG gestopt. Op een creatieve manier kon de Serviër een gigantisch bedrag aan belastingen ontwijken en maakte hij maar liefst vier ton winst. Mateo Kovavic (Real Madrid) en Dejan Lovren (Liverpool) hebben precies hetzelfde gedaan. Het trio wordt in hetzelfde artikel van Football Leaks genoemd. 

Rasport Management AG is in handen van Zdravko Mamic, de omstreden voormalig eigenaar van Dinamo Zagreb. Mamic zou het brein zijn achter de belastingontduiking van Tadic. De Kroaat is onlangs veroordeeld tot 6,5 jaar cel.

Tadic is vier jaar lang 'vergeten' te melden dat hij maar liefst acht ton aan inkomsten heeft geïncasseerd. De Engelse autoriteiten hebben inmiddels een onderzoek naar de Ajax-aanvaller ingesteld.