Jol betaalde boete voor Berbatov uit eigen zak: 'Hij knipoogde: boss, don't worry'

Jol betaalde boete voor Berbatov uit eigen zak: 'Hij knipoogde: boss, don't worry'

Gepubliceerd: dinsdag 20 november 2018 om 21:13di 20-11-2018 om 21:13

Martin Jol heeft ooit als trainer van Fulham een boete aan Dimitar Berbatov opgelegd en deze vervolgens uit eigen zak betaald. De momenteel clubloze Hagenaar ging vervolgens een weddenschap aan met Berbatov, onthult hij in gesprek met Voetbal International.

De Bulgaar was tijdens het seizoen 2012/2013 de grote vedette bij Fulham, maar versliep zich en kwam liefst drie kwartier te laat voor de training. De spelersgroep verwachtte actie van Jol. "Normaal gesproken geef je iemand dan een boete van een weeksalaris, maar hij verdiende zóveel dat zelfs ik dat te gek vond. Ik heb het toen maar op tienduizend pond (11,2 duizend euro, red.) gehouden", vertelt de 62-jarige oefenmeester aan VI.

Jol besloot de sterspeler echter niet te schorsen. "Bovendien zei ik nog wat anders tegen Berbatov: als je morgen scoort en het is ook nog de winnende goal, dan betaal ik die tienduizend pond zelf." Op 17 maart 2013 gingen Jol en Berbatov op bezoek bij hun oude club Tottenham Hotspur. "Voor de aftrap knipoogt Berbatov naar me en zegt: boss, don't worry. En wat denk je? Na een minuut of twintig maakt hij de 0-1 en die score blijft ongewijzigd. Het kostte me tienduizend pond, maar die betaalde ik met liefde."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws