Jong Ajax verliest spektakelstuk in Utrecht: hattrick én gemiste penalty Venema

20-11-2018 22:00
59

Keuken Kampioen Divisie-titelhouder Jong Ajax heeft maandagavond alweer zijn zevende nederlaag van het seizoen geleden. Staartclub Jong FC Utrecht was in de eigen Galgenwaard te sterk voor de Amsterdamse beloften, met dank aan topscorer Nick Venema.

De negentienjarige spits had voorafgaand aan de confrontatie al acht competitiegoals gemaakt en wist de bal tijdens het openingskwartier twee keer voorbij doelman Stan van Bladeren te werken: 2-0. Jong Ajax had het voor rust moeilijk in Utrecht, maar kwam weer terug in de wedstrijd. De Fin Saku Ylätupa kon aanleggen na weinig overtuigend verdedigen en zorgde voor 2-1.

Direct na rust sloeg Venema voor de derde keer toe. Linksback Boy Kemper vergrootte de ellende voor de ploeg van Michael Reiziger met een eigen doelpunt: 4-1. De wedstrijd leek gespeeld, maar Jong Ajax kwam nog verrassend dichtbij. Teun Bijleveld maakte met een fraaie poging van afstand de 4-2 en Vaclav Cerny tekende in de blessuretijd de 4-3 aan. Daar bleef het uiteindelijk bij, mede doordat Venema een strafschop gemist had. De spits werd gevloerd door Perr Schuurs en ging zelf achter de bal staan, maar verloor de tweestrijd met Van Bladeren.

De drie punten bleven echter in Utrecht: de ploeg van Robin Pronk stond gedeeld laatste in de Keuken Kampioen Divisie, maar heeft een gat geslagen met FC Dordrecht en Helmond Sport. Jong FC Utrecht blijft echter achttiende, zeven plekken onder Jong Ajax.