'Complotdenker' Driessen: Het zijn wel steeds de PSV'ers die afhaken bij Oranje

'Complotdenker' Driessen: "Het zijn wel steeds de PSV'ers die afhaken bij Oranje"

20-11-2018 22:34
148

Valentijn Driessen vindt het opvallend dat zowel Denzel Dumfries als Steven Bergwijn niet kon spelen tijdens Duitsland-Nederland. De chef voetbal van De Telegraaf herinnert zich nog hoe Bergwijn onlangs geblesseerd afhaakte bij Jong Oranje en de week daarna weer meedeed bij PSV.

Het PSV-duo speelde de volle negentig minuten mee tegen Frankrijk, maar kon drie dagen later niet meedoen tegen Duitsland. "Het zijn wel elke keer de PSV'ers die afhaken bij Oranje. Die Ajacieden lopen wel gewoon door. Die moeten er weer negentig minuten staan", laat Driessen maandagavond weten bij Natafelen met Kees op FOX Sports.

Tafelgenoot en Volkskrant-collega Willem Vissers noemt Driessen vervolgens een complotdenker, maar de Telegraaf-journalist laat zich niet van zijn stuk brengen. "Ik zie daar toch de hand van Mark van Bommel in. Die zal ongetwijfeld gezegd hebben: joh, wij hebben straks zware wedstrijden. Zo'n Bergwijn hoeft alleen maar te zeggen: ik heb ergens last van en ik speel niet." De eveneens aanwezige Kenneth Perez heeft hier zijn bedenkingen bij. "Ik denk niet dat Bergwijn in de positie is om zoiets te zeggen."