'Veljkovic sluit deal en dreigt voormalig PSV-spits mee te nemen in val'

'Veljkovic sluit deal en dreigt voormalig PSV-spits mee te nemen in val'

21-11-2018 10:20
23

De van fraude en matchfixing verdachte spelersmakelaar Dejan Veljkovic (48) heeft gedreigd heel wat grote namen mee te nemen in zijn val. Oud-PSV'er Mateja Kezman is er daar een van.

Veljkovic werd enkele weken geleden opgepakt naar aanleiding van grootschalig onderzoek naar misstanden in het Belgische voetbal. In ruil voor strafvermindering sloot hij deze week een deal met het Belgische gerecht. Voor Kezman, die tussen 2000 en 2004 speelde voor PSV, is dat mogelijk slecht nieuws, zo weet Het Nieuwsblad.

'De ex-spits van PSV en Chelsea wordt in Servië gezien als de spil in Operatie Propere Handen. Hij wordt ervan verdacht als zakenpartner van Veljkovic ettelijke miljoenen verduisterd te hebben', zo schrijft het Belgische medium. 'De komende weken belooft hij alle geheimen uit de rotte Belgische voetbalwereld te onthullen. Want het netwerk van de makelaar is enorm.'

Naast Kezman worden dus meer namen genoemd. In totaal zou het gaan om bijna dertig voetballers, trainers, scheidsrechter en makelaars. Het Nieuwsblad noemt de namen van Jordan Lukaku (België), Sergej Milinkovic-Savic (Servië) en Club Brugge-middenvelder Mats Rits, die ooit in de jeugdopleiding van Ajax speelde.