'Bijzondere clausule: 100 miljoen extra bij volgende Liverpool-transfer'

'Bijzondere clausule: 100 miljoen extra bij volgende Liverpool-transfer'

21-11-2018 14:13
33

Wanneer FC Barcelona een speler van Liverpool wil aantrekken moet het tot 2020 een extra premie van 100 miljoen euro betalen. Dat bedrag komt boven een eventueel overeengekomen transfersom.

Dat meldt The Times. De opmerkelijke clausule is het resultaat van de onderhandelingen tussen Barça en Liverpool over de transfer van Philippe Coutinho. Michael Edwards, sportief directeur van Liverpool, eiste in januari dat die clausule werd opgenomen bij de transfer van Coutinho naar Camp Nou. 

Mocht Barcelona bijvoorbeeld Virgil van Dijk aan willen trekken, moeten de Catalanen een extra premie van 100 miljoen euro betalen bovenop een transfervergoeding. Voor Liverpool zou dat kassa betekenen: in januari van dit jaar betaalde Liverpool een ruime 78 miljoen euro om de captain van het Nederlands elftal in te lijven. 

Barcelona was niet blij met de clausule, maar Edwards stelde het als voorwaarde voor de verkoop van Coutinho, om zo te voorkomen dat Liverpool in korte tijd zou worden leeggekocht door Barcelona.