Homoseksuele voetbalfans boos: 'Met kippenvel op de armen naar Derksen geluisterd'

Homoseksuele voetbalfans boos: 'Met kippenvel op de armen naar Derksen geluisterd'

Gepubliceerd: woensdag 21 november 2018 om 15:59wo 21-11-2018 om 15:59

Johan Derksen bewijst met zijn 'kwetsende uitspraken' in Veronica Inside dat in de voetbalwereld snel iets moet veranderen als het gaat om homotolerantie. Dat stellen twee jonge homoseksuele voetbalsupporters.

Daan Verhoeven (25) en Bowi Jong (20) uit Alkmaar schreven een brandbrief naar de KNVB. In die brandbrief staat dat ze alle voetbalstadions een fijnere plek willen maken voor de volgende generatie homoseksuele voetballiefhebbers. Ze storen zich aan uitspraken als 'Pak die vieze homo!' Of 'Sta eens op, mietje!'.

In een reactie liet analist Johan Derksen weten dat homo's maar een beetje tegen een stootje moeten kunnen. "Je bent niet meteen een homofoob als je een grap maakt. We zijn echt een beetje aan het doorslaan in dit land", stelde Derksen tijdens de uitzending van deze week. "Ik heb maandag met kippenvel op de armen naar Johan Derksen zitten luisteren", aldus Verhoeven tegenover het Algemeen Dagblad in reactie daarop.

"We voelen ons hierdoor alleen maar gesterkt om met onze boodschap verder te gaan. Derksen realiseert zich absoluut niet wat zijn opmerkingen doen met jongere voetballers die nog in de kast zitten", meent Verhoeven. "Uit de kast komen kan voor een onzeker iemand heel heftig en eenzaam zijn. Dan helpen deze uitspraken van Derksen en Van der Gijp echt totaal niet", vult Bowi aan.

Volgens de twee gaan jongens die twijfelen over hun identiteit door dergelijke uitspraken twijfelen over wie ze zijn en of ze er wel bij horen. "Derksen en Van der Gijp spelen, zonder dat ze het door hebben, daar een belangrijke rol in. Maar goed, alles voor de kijkcijfers, hé."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws