'Italiaanse grootmacht zat in Gelsenkirchen op de tribune voor Vilhena'

'Italiaanse grootmacht zat in Gelsenkirchen op de tribune voor Vilhena'

21-11-2018 16:30
63

Tonny Vilhena is nadrukkelijk in beeld bij AC Milan. De 23-jarige middenvelder van Feyenoord werd bekeken door scouts van de Rossoneri tijdens het Nations League-duel van Nederland tegen Duitsland (2-2), meldt Tuttosport.

Vilhena lijkt zichzelf in Gelsenkirchen een goede dienst te hebben bewezen. Hoewel hij pas een half uur voor tijd inviel, was de linkspoot erg belangrijk voor Oranje. Hij gaf onder meer de voorzet waaruit de late gelijkmaker van Virgil van Dijk viel.

Volgens Tuttosport is AC Milan door blessureleed naarstig op zoek naar versterking voor het middenveld in januari. Leandro Paredes geldt als droomkandidaat, maar Zenit Sint-Petersburg wil niet meewerken en vraagt minimaal dertig miljoen euro. Amadou Diawara (Napoli), Stefano Sensi (Sassuolo), Denis Suarez en Arturo Vidal (beiden FC Barcelona) zijn eveneens in beeld.

Ook Vilhena is dus een belangrijke kandidaat, gezien het feit dat er scouts voor hem waren afgereisd naar Duitsland. De Feyenoorder heeft nog een contract tot medio 2020. Dat maakt een transfer in de winter of komende zomer alleen maar waarschijnlijker. Eerder op de dag werd ook mede-international Kenny Tete al aan een overstap naar San Siro gelinkt.