Lodeweges verbaasd: 'Niet verwacht dat Koeman dat zo aan Tete zou geven'

Lodeweges verbaasd: 'Niet verwacht dat Koeman dat zo aan Tete zou geven'

Gepubliceerd: woensdag 21 november 2018 om 18:11wo 21-11-2018 om 18:11

Dwight Lodeweges was maandagavond de auteur van het inmiddels beroemde briefje voor Virgil van Dijk. De assistent-bondscoach van Oranje erkent dat het aanvankelijk helemaal niet de bedoeling was dat de instructie binnen de lijnen zou komen.

"Ik had niet verwacht dat Ronald Koeman dat zo ineens aan Kenny Tete zou geven. Ging ineens mijn papierwinkel over het veld, haha", lacht Lodeweges in gesprek met De Telegraaf. Kort na de sensationele comeback van Oranje tegen Duitsland (2-2) struinde hij het het veld van de Veltins Arena af, zoekend naar het briefje. NOS-analist Rafael van der Vaart had het verfrommelde ruitjespapiertje echter al had geconfisqueerd.

"Het waren meerdere blaadjes, ook met aandachtspunten vanuit de eerste helft en eventuele scenario's die je doorneemt met de staf", aldus Lodeweges, die het beroemde briefje graag weer in bezit krijgt. "Ik wil alleen graag weten wat ik heb opgeschreven, om mijn boekhouding weer compleet te maken. Als ze het willen hebben als museumstuk? Dan mogen ze alles hebben, het zijn maar een paar woorden."

Lees ook: Lodeweges wil veelbesproken briefje terug: "Al mijn aantekeningen staan erop"

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws