FC Den Bosch wil schadevergoeding van Twente: 'Zeg liever niets over bedrag'

FC Den Bosch wil schadevergoeding van Twente: 'Zeg liever niets over bedrag'

21-11-2018 21:14
33

Als het aan FC Den Bosch ligt, gaan supporters van FC Twente betalen voor de schade in stadion De Vliert. Bijna twee weken geleden beschadigden zij hekken en de betonnen bevestiging, evenals de elektronische borden aan de rand van het veld.

"Ik zeg liever niets over de precieze hoogte van het bedrag. Dat is iets tussen de clubs", zegt Paul van der Kraan, directeur van FC Den Bosch, tegen TC/Tubantia. Direct na de wedstrijd betraden zo'n veertig supporters van FC Twente het terrein. Van der Kraan wil een boete van 10.000 euro voor de fans. "We hopen dat dit mogelijk is als de personalia bekend zijn van deze supporters. Het is nog niet duidelijk wanneer dat het geval is."

Een woordvoerder van FC Twente laat weten dat het bestuur van Den Bosch een 'vooraankondiging' heeft verstuurd wat betreft de vergoeding. "Het bedrag verwachten we aan te treffen in een nog te ontvangen rekening", laat hij desgevraagd weten. Twente heeft plannen met de rekening. "We gaan proberen om de kosten te verantwoorden op de verantwoordelijken. Daar loopt nog een onderzoek naar."