Noodkreet voor Feyenoord: 'Dit dreigt de club onomkeerbaar te veranderen'

Noodkreet voor Feyenoord: 'Dit dreigt de club onomkeerbaar te veranderen'

21-11-2018 21:47
46

Feyenoord-directeur Jan de Jong, de overige directieleden en de raad van commissarissen moeten direct stoppen met Feyenoord City. Die oproep doet actiegroep Stadion op Zuid.

Stadion op Zuid ziet het niet zien zitten in het plan rondom het nieuwe stadion van Feyenoord. "Dit plan is duidelijk niet het beste voor Feyenoord. Integendeel zelfs, het plan dreigt Feyenoord en alles wat de club zo uniek maakt in negatieve zin onomkeerbaar te veranderen en in een neerwaartse spiraal te brengen", zo luidt de boodschap, die in handen is van RTV Rijnmond.

De groep maakt zich zorgen over de financiering rondom het plan. "De unieke Kuip en de binding met de trouwe supporters worden onnodig op het spel zet, terwijl het evident is dat Feyenoord er juist zo weinig voor terug vraagt én krijgt", aldus Stadion op Zuid, dat de Feyenoord-directie en de rvc oproept 'om de club te behoeden voor een historische vergissing'.

Feyenoord City zorgt al jaren voor onrust bij de achterban. Onlangs eiste De Jong dat Feyenoord bij de bouw van een nieuw stadion jaarlijks kan rekenen op een vast bedrag van 25 miljoen euro, anders dreigde hij niet akkoord te gaan met de plannen.

Lees ook: 'Goed nieuws voor Feyenoord: harde eis van 25 miljoen is haalbaar'