Jol hard: Met deze namen weet je vooraf toch al dat je het niet gaat redden?

Jol hard: "Met deze namen weet je vooraf toch al dat je het niet gaat redden?"

22-11-2018 00:00
25

Martin Jol kijkt niet op van de matige prestaties van Manchester United dit seizoen. De voormalig manager van Fulham en Tottenham Hotspur ziet dat het falende transferbeleid een belangrijke factor is op Old Trafford.

"Het zit 'm in het transferbeleid", stelt Jol in gesprek met Voetbal International. "Als je kampioen van Engeland moet worden, haal je dan een negentienjarige Martial, een twintigjarige Memphis Depay, de oude Bastian Schweinsteiger, Ander Herrera en Daley Blind? En dat kun je ook vragen aan Mourinho met betrekking tot Diogo Dalot, Victor Lindelöf, Eric Bailly en Henrikh Mkhitaryan."

"Ze hebben samen 500 miljoen aan aankopen gedaan, maar met deze namen weet je vooraf toch al dat je het niet gaat redden? Ángel Di María en Alexis Sánchez vind ik een ander verhaal, dat waren topspelers. Al die managers hebben dezelfde fouten gemaakt met het transferbeleid, ook Arsène Wenger."

Ondanks het falende transferbeleid leidde José Mourinho United vorig seizoen naar een tweede plaats. Jol: "Als je daarover nadenkt, was dat een gigantische prestatie. Dus wat moet Mourinho doen? Hij moet met de board gaan zitten, toegeven dat hij fouten heeft gemaakt en zeggen dat hij tijd nodig heeft. En in de tussentijd moet hij zorgen dat hij geen ruzie krijgt met zijn spelers. En dat is niet zo makkelijk."