Derksen bijt van zich af na beschuldigingen: Twee van die snotapen

Derksen bijt van zich af na beschuldigingen: "Twee van die snotapen"

Gepubliceerd: donderdag 22 november 2018 om 14:08do 22-11-2018 om 14:08

Johan Derksen voelt absoluut niet de behoefte om in gesprek te gaan met Daan Verhoeven en Bowi Jong. Zij maakten zich deze week kwaad over uitspraken van Derksen tijdens een uitzending van Veronica Inside. De analist zei dat homo's 'tegen een stootje moeten kunnen', uitgerekend in de week dat Verhoeven en Jong openlijk hun zorgen hadden uitgesproken over homotolerantie in de voetbalwereld en stadions. 

De grappen over homo's van Derksen en collega René van der Gijp leidden woensdag tot een boze reactie van Verhoeven en Jong. Donderdagochtend kwam Derksen aan het woord bij Radio 538"Ik heb wat onschuldige grappen gemaakt. Als je tegenwoordig op tv bent, dan moet je de volgende dag afwachten waarvoor je voor uitgemaakt wordt. Je bent homofoob of racist."

"Ik heb ermee leren leven, want we leven in een tijdperk dat iedereen iedere gelegenheid aangrijpt om boos te kunnen zijn en met die gespeelde boosheid de publiciteit te zoeken."

Snotapen
"Twee van die snotapen hebben nu de KNVB een brief gestuurd omdat er op tribune wel eens homo-onvriendelijke dingen worden geroepen. Die jongetjes vinden dat vervelend. Ik ben er ook niet voor om onsmakelijke dingen te roepen over homo's, maar het niet zo dat homo's heilig zijn en we geen grappen over ze mogen maken", ging Derksen verder met zijn monoloog. 

Hij is helemaal klaar met 'de betutteling in Nederland'. "Je mag nergens wat van zeggen, want er is altijd wel een actiegroep die boos is. Ik trek me er niets van aan en blijf zeggen wat ik wil. Als wij op tv geweest zijn, dan zijn er gemideld 500.000 mensen boos. Je leert er mee leven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws