'Ik weet zeker dat niet alle NAC-supporters homo zijn. Maar het bekt lekker'

'Ik weet zeker dat niet alle NAC-supporters homo zijn. Maar het bekt lekker'

22-11-2018 14:45
61

Bowi Jong en Daan Verhoeven, twee homoseksuele voetbalsupporters, hebben deze week een brandbrief geschreven naar de KNVB, omdat zij onder meer vinden dat het te ver gaat met homo-onvriendelijke liederen in voetbalstadions. Paul Koster, voorzitter van Supportersvereniging Vitesse, benadrukt dat het nóóit het doel is om homo's te kwetsen. 

"Vooropgesteld: ik vind dat je never, nooit mensen moet kwetsen. Niet met religie, geaardheid, whatever. Beledigingen met ziektes: not done. Daar houden we ook acties voor: kanker verziekt je taal", zegt hij in gesprek met de Gelderlander

De homo's van Vites is vaak te horen in stadions. Gaat dat te ver? "Je moet het in de context zien. Wij zijn voetbalsupporters, we dagen elkaar onderling een beetje uit. Je irriteert elkaar. "

"Bij NAC zingen we het zijn de homo's uit Breda. Maar willen we dan homo’s kwetsen? Het is teasen. Ik weet zeker dat niet alle NAC-supporters homo zijn. Ik ken er zelf heel veel. Maar het wordt gezongen, ja, gewoon omdat het lekker bekt. Meer zit er niet achter."

Lees ook: Derksen bijt van zich af na beschuldigingen: "Twee van die snotapen"