'Misschien wil ik wel bij Sparta blijven of wil ik naar Udinese, moeten we zien'

'Misschien wil ik wel bij Sparta blijven of wil ik naar Udinese, moeten we zien'

22-11-2018 16:42
24

Het carrièrepad van Denzel Dumfries is een voorbeeld voor Deroy Duarte. De middenvelder van Sparta hoopt op termijn ook naar een Nederlandse topclub te verkassen en te debuteren in het Nederlands elftal.

"Het pad dat hij heeft bewandeld, speelt zeker in mijn hoofd", vertelt Duarte aan RTV Rijnmond. Dumfries maakte anderhalf jaar geleden de overstap van Sparta naar sc Heerenveen. Sinds de zomer staat de rechtsback onder contract bij PSV, waar hij zich stormachtig ontwikkeld. Dat resulteerde onlangs in zijn Oranje-debuut.

"Bij hem is het heel snel gegaan", weet Duarte. "Sparta, een tussenstap bij Heerenveen en nu bij een topclub. Daar denk je over na en natuurlijk kijk ik daar naar op. Maar we zien het allemaal wel. Ik moet gewoon blijven presteren en dan kan het misschien ook zo gaan."

Duarte werd vorige week in verband gebracht met een transfer naar Serie A-club Udinese. "Dat is ook voetbal. Die keuzes moet je maken. Het is moeilijk, maar ik denk dat ik genoeg verstand heb. En er zijn ook genoeg mensen om mij heen die er verstand van hebben. Dat gaat wel goed komen."

"Ik heb altijd gezegd dat ik nog in de Eredivisie wil voetballen. Op dit moment ligt mijn voorkeur wel daar. Misschien denk ik aan het einde van het seizoen weer anders. Misschien wil ik wel bij Sparta blijven of wil ik naar Udinese, om het maar even zo te zeggen. Dat moeten we allemaal nog zien", besluit de Rotterdammer.