Egbers: Ik denk dat hij de kwaliteiten heeft om bij Barcelona te voetballen

Egbers: "Ik denk dat hij de kwaliteiten heeft om bij Barcelona te voetballen"

22-11-2018 16:55
62

Tom Egbers denkt dat Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong de potentie hebben om uit te groeien tot de absolute top. Volgens de presentator zou De Ligt perfect passen in Catalonië, De Jong zou volgens hem bij meerdere clubs goed uit de verf komen.

"Frenkie de Jong is 21 jaar oud, twee jaar geleden was hij nog wisselspeler bij een club die te vergelijken is met Espanyol", laat Egbers weten aan El Mundo Deportivo. "Hij werd toen nog niet eens gekozen voor de 'grote jongens', dat wordt hij nu wel. In zijn bewegingen lijkt hij een beetje op Luka Modric en wat betreft oud-voetballers een beetje op Cruijff."

"Hij is een geweldige speler", vervolgt Egbers. "Hij heeft de visie, techniek en mentaal is hij ook super. Een hele jonge 'gentleman' met een geweldige toekomst. Hij kan voor een grote Spaanse ploeg als Barcelona gaan voetballen, maar als Manchester City of Paris Saint-Germain langskomt zou hij denk ik ook vereerd zijn. Al is hij geen speler die voor het geld speelt, hij speelt voetbal omdat hij het simpelweg leuk vindt."

Over De Ligt is Egbers ook duidelijk. "Ik denk dat hij de kwaliteiten heeft om bij Barcelona te voetballen. Hij wordt een geweldige verdediger. Barcelona is wel een ander verhaal, dat is echt de top van de top. Ik durf niet meteen te zeggen dat ze allebei geweldige spelers zijn voor Barça, maar dat zouden ze wel kunnen worden."