VI: Heerenveen en hoofdsponsor lijnrecht tegenover elkaar, ruzie om zonnepanelen

VI: Heerenveen en hoofdsponsor lijnrecht tegenover elkaar, ruzie om zonnepanelen

22-11-2018 20:31
43

SC Heerenveen ligt overhoop met hoofdsponsor GroenLeven, bericht Voetbal International donderdagavond. Het energiebedrijf sponsort Heerenveen sinds 2016, maar zou zomaar eens de stekker uit de deal kunnen trekken.

VI beroept zich op 'bronnen binnen het Abe Lenstra Stadion', die laten weten dat de relatie tussen club en hoofdsponsor aan een zijden draadje hangt. Vertegenwoordigers van beide partijen hebben woensdag een gesprek met elkaar gehad, waarin men echter niet dichter bij elkaar is gekomen. Een beëindiging van de sponsorovereenkomst, die na dit seizoen afloopt, lijkt dan ook in de lucht te hangen.

De nummer 9 van de Eredivisie en zijn sponsor hebben een zakelijk conflict over de levering van zonnepanelen. In de overeenkomst tussen beide partijen was namelijk afgesproken dat GroenLeven zonnepanelen op het dak van het Abe Lenstra Stadion zou plaatsen. Deze deal is echter niet doorgegaan, doordat de club het stadion niet in eigen beheer heeft: eigenaar Sportstad Heerenveen zag kennelijk geen heil in het plan. De afgeblazen deal heeft GroenLeven volgens VI veel financiële schade berokkend.

Heerenveen-directeur Luuc Eisenga heeft gereageerd op de kwestie en houdt zich op de vlakte. "We zijn met elkaar in gesprek over verlenging. Zolang die gesprekken lopen, treden we niet naar buiten over de inhoud."