Onana: 'Zei tegen Cillessen: die Duitser is een grote vis, maar je hebt kwaliteit'

Onana: 'Zei tegen Cillessen: die Duitser is een grote vis, maar je hebt kwaliteit'

23-11-2018 09:06
26

André Onana staat welwillend tegenover een terugkeer naar FC Barcelona, zo laat hij weten aan Marca. De Spaanse sportkrant meldde eerder deze week dat de Ajax-doelman in beeld is als vervanger van Jasper Cillessen.

"Er is nog geen direct contact geweest, of daar is mij tenminste niets van verteld", zegt Onana over de vermeende interesse. "Barça is altijd mijn thuis geweest, terugkeren zou een droom zijn, iets groots. Maar nu ben ik speler van Ajax. Er komen belangrijke wedstrijden aan en we moeten vooruit kijken. Ik ben honderd procent gefocust op Ajax."

Onana heeft nog wel contact met mensen bij Barça, waar hij een deel van zijn opleiding genoot. "Ik praat nog met voormalig collega's en coaches. Als ik een paar dagen vrij ben ga ik naar Barcelona om gedag te zeggen. Barça is nog altijd mijn thuis en het is altijd leuk om ze te zien. La Masía (de jeugdopleiding van de club, red.) heeft mij heel erg geholpen als kind."

Ook met Cillessen heeft de Kameroener nog contact. "Zo nu en dan praten we. Toen we samen bij Ajax zaten vroeg hij mij voor zijn overstap naar Barcelona: 'André, denk je dat ik daar kan spelen?' Ik keek hem zijdelings aan en zei: 'Iedereen kan daar spelen, maar minuten maken is iets anders. Die Duitser (Marc-André Ter Stegen) is een grote vis, maar jij hebt kwaliteiten en kunt met hem strijden."

Zelf is Onana ook niet bang voor een concurrentiestrijd met Ter Stegen. "Angst? Ik ben nooit bang! Dat bestaat niet in mijn leven. Voetbal is simpel voor mij: je leert van je fouten. Het is entertainment. Als iemand geniet, kan hij het tegen iedereen opnemen."