Update: Dortmund heeft beet en neemt goalgetter definitief over van Barcelona

Update: Dortmund heeft beet en neemt goalgetter definitief over van Barcelona

23-11-2018 15:27
29

Borussia Dortmund heeft zich definitief verzekerd van de diensten van Paco Alcácer. De koploper van de Bundesliga maakt dit weekend 23 miljoen euro over naar FC Barcelona, waarmee de optie tot koop wordt geactiveerd.

Dat melden BILD en Kicker vrijdag. Dortmund had tot het einde van het seizoen om de optie te lichten, maar door het geld nu al over te maken wil de club het vertrouwen uitspreken in Alcácer. De 25-jarige Spanjaard is met negen doelpunten in acht officiële wedstrijden een schot in de roos gebleken voor Die Schwarzgelben, die nog ongeslagen zijn in de Bundesliga.

Volgens BILD wordt de deal zondag wereldkundig gemaakt, een dag na het competitieduel met FSV Mainz. Alcácer zet zijn handtekening onder een contract tot medio 2023. De spits levert Barça 23 miljoen euro op, maar dat bedrag kan door bonussen nog met vijf miljoen oplopen.

Update 15.27: Paco Alcacer mag zich officieel speler van Borussia Dortmund noemen. De Spaanse spits, die in de zomer op huurbasis overkwam van FC Barcelona, heeft in Duitsland zijn handtekening gezegd onder een contract tot de zomer van 2023. "We hebben Barcelona laten weten dat de koopoptie is gelicht", bevestigt sportief directeur Michael Zorc op de Dortmund-website.