Ajax beloont Schöne met nieuw contract: Ik blijf voorlopig nog wel even

Ajax beloont Schöne met nieuw contract: "Ik blijf voorlopig nog wel even"

23-11-2018 12:42
85

Lasse Schöne speelt ook volgend seizoen bij Ajax. De Amsterdamse club heeft het aflopende contract van de Deense international met een jaar verlengd.

Schöne staat nu tot medio 2020 onder contract bij Ajax. In de overeenkomst van de 32-jarige middenvelder stond al een optie om met een jaar te verlengen en daar heeft Ajax gebruik van gemaakt. "Ik blijf voorlopig nog wel even", lacht hij in gesprek met Ajax TV.

"Waarom? Dat hoef ik niet uit te leggen, dat weten de mensen wel. Ik ben blij dat de clausule gelicht is en dat ik nog een jaar langer bij deze mooie club mag blijven."

Schöne heeft het goed naar zijn zin in Amsterdam. "Het bevalt me gewoon erg goed. Het is een heel leuke groep, we presteren goed en we zijn hongerig naar een prijs. Dat merk je aan alles. Ik denk dat het ook te zien. Het is mooi om mee te maken."

Schöne tekende in de zomer van 2012 bij Ajax, dat hem transfervrij overnam van NEC. In 2013 en 2014 werd hij kampioen met de club uit Amsterdam. De routinier is ook dit seizoen een basisspeler onder trainer Erik ten Hag.