Ploeggenoot uitblinkende Vilhena hoopt ook op Oranje: 'Zulke tripjes altijd leuk'

Ploeggenoot uitblinkende Vilhena hoopt ook op Oranje: 'Zulke tripjes altijd leuk'

23-11-2018 14:38
18

Jens Toornstra zag Feyenoord-ploeggenoot Tonny Vilhena een sterke indruk maken in het Nations League-duel van Oranje met Duitsland (2-2). De 29-jarige middenvelder beseft dat een uitnodiging van bondscoach Ronald Koeman er voor hem momenteel niet in zit.

"Iedereen zit op een uitnodiging te wachten, maar we moeten wel eerlijk zijn. Ik denk dat ik tot nu toe niet echt heb laten zien wat ik kan", zegt Toornstra tegen FOX Sports. "Het begint wel weer te komen, dat zeker, maar het moet weer een stapje omhoog." Een streep zet hij niet door Oranje. "Ik richt me op de club, maar zulke tripjes met het Nederlands elftal zijn altijd leuk en goed voor je cv."

Toornstra zit steeds beter in zijn vel. Vorige week scoorde hij tegen Heracles. "Ik heb alleen nog maar uit gescoord, misschien kunnen ze daar weer een puntje van maken", grapt de middenvelder. "Maar elk doelpunt geeft me zelfvertrouwen, of dat uit of thuis is maakt niet uit."

Toornstra erkent dat de prestaties van Feyenoord achterblijven bij die van de concurrenten. "Het gaat bij Ajax en PSV wat makkelijker. Wij moeten er meer voor doen om goed te spelen. In delen van wedstijden laten we wel zien dat we heel goed kunnen voetballen, maar we laten ook zien dat we heel erg fragiel zijn en onrustig aan de bal zijn. Dat moet eruit."