NEC-invaller voor straf gewisseld: 'Lullig, maar we zijn niet bij de pupillen'

NEC-invaller voor straf gewisseld: 'Lullig, maar we zijn niet bij de pupillen'

23-11-2018 23:44
48

NEC leed vrijdag tegen RKC Waalwijk zijn vijfde nederlaag van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Roland Bergkamp was de matchwinner, maar aan zijn doelpunt ging een fout van Ole Romeny vooraf.

Trainer Jack de Gier van de Nijmegenaren was allerminst te spreken over de achttienjarige aanvaller. Romeny, die na een kwartier was ingevallen voor de geblesseerde Tom Overtoom, moest na rust zelfs in de kleedkamer achterblijven.

"We zijn al langer met Ole bezig, dat hij af moet van die hakballetjes", laat De Gier weten aan Omroep Gelderland. "Bij de 1-0 van RKC krijgt hij een bal ingespeeld, die hij met buitenkant voet wil door verlengen. En dat balverlies levert een doelpunt op."

"Ik wilde hem eigenlijk à la minute eruit halen, maar ik heb ervoor gekozen om het nog even terug te kijken in de rust en de emotie te laten zakken. Lullig dat het Ole betreft, een jonge jongen, maar we zijn niet meer bij de pupillen."

Romeny mocht na afloop niet met de aanwezige media praten. "Hij is daar op dit moment te emotioneel voor", zegt teammanager Muslu Nalbantoglu tegen de Gelderlander.