Ten Hag wijst op 'kerngroep' van Ajax: 'Negen spelers, prima ontwikkeling'

Ten Hag wijst op 'kerngroep' van Ajax: 'Negen spelers, prima ontwikkeling'

Gepubliceerd: zaterdag 24 november 2018 om 07:12za 24-11-2018 om 07:12

Erik Ten Hag kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen interlandperiode. Oranje plaatste zich voor de finale van de UEFA Nations League en Ten Hag zag dat een aantal van zijn spelers belangrijk was bij hun land.

"Zeker wat Oranje betreft was het een geweldige interlandperiode. Natuurlijk voor Ajax dan ook", zegt Ten Hag op de persconferentie. "De spelers van Ajax waren prominent aanwezig. Ook andere spelers van de selectie hebben prima geacteerd: Lasse (Schöne bij Denemarken en Hakim en Nous (Ziyech en Mazraoui, red.) bij Marokko. Dan moet je constateren dat er negen spelers van de kerngroep van Ajax basisspeler zijn bij hun land. Dat is een prima ontwikkeling."

Ajax richt het vizier weer op de competitie, waarin NAC Breda zaterdag de tegenstander is. Het verleden wijst uit dat de Amsterdammers na Europese wedstrijden vaak punten verspelen. "Het is iedere keer de uitdaging om dat te voorkomen. Daar moeten we op voorbereid zijn. We moeten de wedstrijd met de juiste houding en concentratie aannemen en uitspelen."

De achterstand op koploper PSV is nog steeds vijf punten. "Daar hebben ik en het team geen invloed op. We hebben invloed op ons eigen spel. PSV heeft tot nu toe het maximale gehaald. Ergens moeten ze wat laten liggen. Wij moeten ons werk doen, dat betekent winnen morgen."

Vorig seizoen won Ajax met 1-8 bij NAC. Ten Hag weet niet of zijn ploeg er daardoor makkelijker over denkt. "We moeten daar weerstand bieden en voorbereid op zijn. Het lijkt me duidelijk dat tegenstanders meer gemotiveerd zijn tegen Ajax. Dat betekent dat we daar minimaal hetzelfde tegenover moeten stellen."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws