Derksen: Ik laat me niet gek maken door twee hysterische jonge homo'tjes

Derksen: "Ik laat me niet gek maken door twee hysterische jonge homo'tjes"

Gepubliceerd: zaterdag 24 november 2018 om 07:40za 24-11-2018 om 07:40

Johan Derksen heeft nogmaals gereageerd op de ophef die is ontstaan na recente uitlatingen in een uitzending van Veronica Inside. Dat Derksen zei dat homo's tegen een stootje moeten kunnen heeft kwaad bloed gezet bij voetbalsupporters Daan Verhoeven en Bowi Jong. 

Verhoeven en Jong vinden het onacceptabel dat het woord homo in voetbalstadions als scheldwoord wordt gebruikt. Het duo stuurde een brief naar de KNVB, waarna Derksen zei dat homo's tegen een stootje moeten kunnen. Zijn uitspraken zorgden voor veel controverse.

Derksen reageerde al bij Radio 538 en deed dat vrijdagavond bij Veronica Inside opnieuw. "Wilfred Genee belde mij 's avonds op. Ik had er niets van meegekregen. Ik zit niet op Facebook en Twitter niet. Ik laat me niet gek maken door twee hysterische jonge homo'tjes. Meer is het niet: twee jochies die een brief naar de KNVB sturen. De jochies zijn helemaal van de leg. Ze moeten eens een flinke jongen worden."

"We moeten ophouden met dat het verschrikkelijk moeilijk is om uit de kast te komen. Als je een beetje karakter hebt, kom je daar gewoon voor uit. Zij storen zich eraan dat er op de tribunes homo-onvriendelijke kreten worden geslaakt. Dat hoort niet en is onbeschaafd, maar het is niet zo dat homo's heilig verklaard zijn en wij daar geen grapjes over mogen maken. Die selectieve verontwaardiging begint me de strot uit te hangen."

Lees ook: Derksen bijt van zich af na beschuldigingen: "Twee van die snotapen"

Lees ook: Homoseksuele voetbalfans boos: 'Met kippenvel op de armen naar Derksen geluisterd'

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Vind jij dat Derksen gelijk heeft?

(2999 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws