Veldwijk hard voor Faber: 'Nu is hij hoofd opleidingen bij PSV. Dat zegt ook iets'

Veldwijk hard voor Faber: 'Nu is hij hoofd opleidingen bij PSV. Dat zegt ook iets'

Gepubliceerd: zaterdag 24 november 2018 om 07:57za 24-11-2018 om 07:57

Lars Veldwijk heeft in een uitgebreid interview met De Telegraaf weinig goede woorden over voor Ernest Faber, met wie hij botste bij FC Groningen. Onder Faber verdween Veldwijk naar de reservebank. Ook was er sprake van een ernstig verstoorde relatie tussen de twee.

Veldwijk (27) werd in de zomer van 2017 gehaald als eerste spits, maar moest al snel plaatsnemen op de bank en werd vervangen door Tom van Weert. Met die rol had hij moeite, geeft hij toe. "Ik werd er in de tweede wedstrijd al uitgehaald", herinnert Veldwijk zich. "Met het argument dat Tom verdedigend verder was dan ik… Waarom heb je me dan gehaald? Richting de winterstop was mijn relatie met de trainer al zo slecht."

Daarna werd de relatie tussen Veldwijk en Faber er niet beter op. "Hij vermeed gesprekken met mij vooral. Eén keer liep hij boos weg, smeet de deur dicht. Met technisch manager Ron Jans erbij zei hij: hij eruit of ik eruit. Na de winterstop kreeg ik een dag voor de transferdeadline te horen dat ik moest worden verkocht. De directie wilde daar niet in mee. Je gaat elke dag naar de club, naar een man die je daar niet wilt hebben. Ik heb me nog twee weken rustig gehouden, maar tegen ADO barstte de bom."

Faber zei na afloop van het duel met ADO dat Veldwijk weigerde in te vallen. Volgens de spits zit dat verhaal anders in elkaar.  "Ik heb nooit geweigerd. Ik liep voor rust al warm en na 84 minuten nog steeds. Terwijl de trainer in de rust zei dat Mimoun Mahi (zijn vervanger, red.) maar zestig minuten kon spelen."

Veldwijk is toen 'rustig naar de bank gelopen'. "Ze kunnen me kwalijk nemen dat ik ben gestopt met warmlopen. Ze zochten iets om me mee te pakken, helaas heb ik toegehapt. De trainer won. Er waren een stuk of tien trainersvacatures in de Eredivisie afgelopen zomer, maar hij is nu hoofd jeugdopleidingen bij PSV. Dat zegt ook iets."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws