Spaan geeft transferadvies aan Ajax: Het is duidelijk dat er een aantal weggaat

Spaan geeft transferadvies aan Ajax: "Het is duidelijk dat er een aantal weggaat"

Gepubliceerd: zaterdag 24 november 2018 om 08:14za 24-11-2018 om 08:14

Henk Spaan adviseert Ajax te shoppen in Frankrijk. De club raakt na dit seizoen waarschijnlijk een groot aantal basisspelers kwijt en moet dat zien op te vangen. Ajax richt het vizier nu op Zuid-Amerika, maar ook Frankrijk is volgens Spaan een interessante markt.

"Het is duidelijk dat er een aantal weggaat", zegt Spaan in gesprek met de NOS. "Maar voor een paar van die jongens zal een transfer niet doorgaan. Kijk, André Onana wil wel weg, maar dan moet hij niet van die fouten maken." Vervolgens komt Spaan met het advies. "Ik blijf beweren dat Frankrijk een mer à boire is van talent, zo'n beetje het Brazilië van Europa."

"De spelers daar zijn niet verschrikkelijk duur en Ajax kan qua salarissen makkelijk meekomen met een club als Rennes, Le Havre en OGC Nice. Maar je moet durven. Het is bij Ajax nu alle ballen op Zuid-Amerika en dat is fijn, want dan kom je Tagliafico en David Neres tegen. Maar Frankrijk moet je niet onderschatten."

Ajax moet het na dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid doen zonder onder meer Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en André Onana. Mogelijk vertrekken er nóg meer spelers. Dat is volgens Spaan 'niet op te vangen'. "Maar vergeet niet: als er tien weggaan, krijgen ze 300 of 400 miljoen euro. Daar kan je wel wat mee doen, hoor."

"De Ligt is natuurlijk een waanzinnig toptalent, maar je kan wel in bijvoorbeeld Frankrijk een centrumverdediger van 25 jaar kopen die op dit moment op hetzelfde niveau zit."

Poll

Heeft Ajax na dit seizoen een probleem?

(1207 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws