Update: Feyenoord komt met nieuws en bevestigt komst Van Bodegom

Update: Feyenoord komt met nieuws en bevestigt komst Van Bodegom

24-11-2018 10:46
15

Toon van Bodegom is de nieuwe president-commissaris van Feyenoord, meldt De Telegraaf zaterdag. Van Bodegom moet voor leiderschap zorgen in een cruciale periode, zo schrijft de krant.

Feyenoord moet met het nieuwe stadion, een vacature in de raad van commissarissen door het vertrek van Gerard Hoetmer, het vertrek van Richard Grootscholten bij de Feyenoord Academy, de huidige hoofdsponsor en de nog onduidelijke situatie rond hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst een moeilijke puzzel leggen. Van Bodegom (54), die twee jaar geleden het miljoenenbedrijf Myler verkocht, moet de boel in Rotterdam-Zuid zien te sturen.

Van Bodegom treedt toe als commissaris en op 1 maart 2019 de nieuwe president-commissaris. Hij is de grote onbekende van de Vrienden van Feyenoord, een groep van kapitaalkrachtige ondernemers, en de sponsoren. 'Hij komt nu eens niet uit het ’old boys netwerk’ en heeft daardoor een onafhankelijke kijk op de organisatie', schrijft De Telegraaf.

Met de komst van Van Bodegom is bijna de hele top van Feyenoord vervangen. Tot voor kort zaten Hoetmer, Pim Blokland, Rob Slotboom, William Bontes en Dick van Well in de rvc, maar die zijn allemaal vertrokken. 

Update 10.45 uur: Feyenoord heeft de komst van Van Bodegom bevestigd. De ondernemer treedt 'op korte termijn' toe tot de rvc en is per 1 maart de nieuwe president-commissaris van het controlerend en adviserend orgaan van de club. 'In de RvC Feyenoord zitten verder Richard Bruens, Herman van Drie, Gérard Moussault en Sjaak Troost.'