'Mobiele nummer Kuipers lekte uit: 2500 berichten, Whatsapp-groepen, Facetime'

'Mobiele nummer Kuipers lekte uit: 2500 berichten, Whatsapp-groepen, Facetime'

24-11-2018 10:06
34

Björn Kuipers werd na de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord (3-0) bedreigd door supporters van de Rotterdamse club. Zijn mobiele nummer werd massaal gedeeld op social media, vertelt hij aan de Volkskrant.

Binnen no time kreeg Kuipers 2500 berichten na Ajax - Feyenoord en zat hij in tientallen Whatsapp-groepen. Supporters waren woest op Kuipers, die al na vijf minuten rood uitdeelde aan Jeremiah St. Juste. 'Mensen wilden even schelden. Een voicemail vol gebral. Verzoeken om op Facetime te verschijnen', schrijft de Volkskrant. "Want Kuipers had de Klassieker verpest met een rode kaart voor St. Juste na ruim vijf minuten", zegt Kuipers daar zelf met lichte spot over.

"Ik heb me nooit onveilig gevoeld, maar je kunt je voorstellen wat er gebeurt als je nummer terechtkomt bij de harde kern van Feyenoord", vervolgt Kuipers. "Het hoort ook bij ons vak de boeman te zijn. We kunnen niet voor iedereen de juiste beslissing nemen. Toch is het vak nog leuk. Geweldig zelfs." 

Kuipers gaf St. Juste na vijf minuten rood, maar Jens Toornstra solliciteerde kort daarvoor naar diezelfde kaart. De middenvelder mocht in zijn handjes knijpen met geel. "Als ik direct rood had gegeven na twee minuten, kill ik de wedstrijd meteen. En wat had de VAR gedaan? Was het honderd procent foutief als ik rood had gegeven aan Toornstra? Nee. Was geel honderd procent fout? Ook nee. De VAR greep niet in na mijn gele kaart."

"Danny Makkelie (de VAR, red.) steunde mij bij deze beslissing. Het is belangrijk dat iedereen goed weet wanneer de VAR ingrijpt. Als je die overtreding van Toornstra in slow motion ziet, is het rood. Bij normale snelheid is het wat ongelukkig. Toornstra trekt zijn been terug en drukt de noppen niet echt in het been. Hij schrok zelf ook een beetje. Daarom greep Makkelie niet in na die gele kaart."