Casillas onder vuur: 'Vast moeilijk om de beste keeper ter wereld voor je te zien'

Casillas onder vuur: 'Vast moeilijk om de beste keeper ter wereld voor je te zien'

24-11-2018 11:50
9

José Mourinho denkt dat er bij het Spaanse elftal een spelletje wordt gespeeld met David de Gea. De trainer van Manchester United verdenkt Porto-doelman en recordinternational Iker Casillas ervan zijn pupil opzettelijk te ondermijnen.

De Gea maakte afgelopen donderdag in het Nations League-duel tegen Kroatië een fout en zat daarna tijdens het vriendschappelijke treffen met Bosnië-Herzegovina op de bank bij de Spanjaarden. "Waarom gebeurt dat?", zegt Mourinho volgens The Telegraph. "Er is een machtige persoon (Casillas, red.) die er aan denkt om terug te keren bij het Spaanse team. Het zal vast heel moeilijk zijn om de beste keeper ter wereld voor je te moeten dulden."

Mourinho, die Casillas niet bij naam noemde maar de speler omschreef als 'iemand die voor Real speelde, met Mourinho het kampioenschap won en een belangrijke figuur in de media is', denkt dat de huidige doelman zijn invloed in de Spaanse media gebruikt om De Gea te ondermijnen. "Zeker weten." De Portugese trainer en Casillas hadden bij Real Madrid al een moeizame relatie. "Als hij me confronteerde deed hij dat op een manier die niemand beter kan gebruiken dan hij: geheimzinnig."