Toornstra ziet dat teamgenoot klaar is voor stap hogerop: 'En nooit geblesseerd'

Toornstra ziet dat teamgenoot klaar is voor stap hogerop: 'En nooit geblesseerd'

24-11-2018 13:15
20

Tonny Vilhena maakte met zijn tomeloze inzet de nodige indruk in het Nations League-duel van Oranje met Duitsland (2-2). Bij Feyenoord is er nog wel eens kritiek op de middenvelder, maar ze hopen dat hij de goede lijn kan doortrekken.

"Nu is iedereen enthousiast. Dat is de voetballerij, dat weet ik inmiddels wel. Ik speel al zes jaar in het eerste elftal van Feyenoord", zegt Vilhena in het Algemeen Dagblad. In die periode was de kuitenbijter opvallend genoeg nooit geblesseerd. "Ik klop het af, maar ik ben gelukkig nooit geblesseerd. Wie zijn been terugtrekt, raakt geblesseerd. Dat doe ik nooit. Op trainingen moet je voorkomen dat je medespelers raakt, maar ook daar ga ik als het moet er vol in. Dat is mijn stijl."

Vilhena gaf maandag in Gelsenkirchen zeventien passes en verloor niet eenmaal de bal. "En een assist op Virgil, al ging hij nog even via het hoofd van Kimmich." Het roept de vraag op of hij niet veel beter rendeert met betere spelers om zich heen. "Ik denk dat zoiets voor iedere voetballer geldt", reageert coach Giovanni van Bronckhorst, die benadrukt dat Vilhena vorig jaar dertien keer scoorde.

De Feyenoord-trainer is onder de indruk van Vilhena. "Wat ik zie is een speler die de potentie heeft. Die invalbeurt bij Oranje was zo verfrissend. Dat was echt gewoon knap. Hij laat het niet alleen bij Oranje zien, maar ook al jarenlang bij Feyenoord. Daarom stel ik hem altijd op. Vilhena kan gewoon iets extra's brengen in elk elftal."

Volgens ploeggenoot Jens Toornstra is Vilhena klaar voor een stap naar een grote competitie. Zoals medespelers altijd lovend over de linkspoot zijn. "Dat hij nooit geblesseerd is, is ook niet verkeerd voor een speler."