Buijs waarschuwt Groningen: 'Ze doen het niet slechter dan voorgaande jaren'

Buijs waarschuwt Groningen: 'Ze doen het niet slechter dan voorgaande jaren'

24-11-2018 13:47
14

Danny Buijs voorziet een zware zmiddag voor zijn FC Groningen tegen Feyenoord. De trainer van de Groningers, die als speler tussen 2006 en 2009 uitkwam voor de Rotterdammers, vindt dat de Stadionclub dit seizoen goed presteert.

Buijs deed na de zege van Groningen op Heerenveen de rode lantaarn in de Eredivisie over aan NAC Breda. Dat betekent echter niet dat de Groningers nu op hun lauweren kunnen rusten. "Ajax en PSV zijn extreem goed dit jaar", tekent De Telegraaf op uit de mond van Buijs. "Dat wil alleen niet zeggen dat Feyenoord het heel veel slechter doet dan voorgaande jaren."

"Van Persie is er dan nu niet bij, maar met hem, Nicolai Jörgensen en Steven Berghuis heeft Feyenoord nog steeds enorm veel creativiteit en scorend vermogen in de aanval en daar houdt het ook niet mee op."

Buijs speelde in de jeugd nog samen met de geblesseerde aanvalsleider van Feyenoord. "Met een belangrijke rol voor Robin pakten we toen de titel. Je kon toen al zien dat hij extreme kwaliteiten had. Ik gun niemand een blessure, maar Van Persie wel of niet bij Feyenoord, dat scheelt."