'Ajax moet gewoon kampioen worden, anders doen ze zichzelf tekort'

'Ajax moet gewoon kampioen worden, anders doen ze zichzelf tekort'

Gepubliceerd: zaterdag 24 november 2018 om 14:12za 24-11-2018 om 14:12

Rafael van der Vaart vindt dat plezier nog altijd voorop moet staan in het voetbal. De 109-voudig international volgt zijn oude club Ajax nog op de voet en geniet van het voetbal dat de ploeg van trainer Erik ten Hag speelt.

"Ik ben gaan voetballen voor het plezier. Als ik tv kijk of naar het stadion ga, doe ik dat om Ziyech, Tadic, Frenkie of Donny te zien spelen. Als ik nu naar Ajax kijk, heb ik een leuke avond", laat Van der Vaart weten bij Ajax Inside, geciteerd door Ajax Showtime.

"Ik volg Ajax op de voet en daar geniet ik van", stelt de voormalig middenvelder. "Dat is begonnen onder Bosz, je ziet het echte Ajax-spel. Ze hebben heerlijke spelers om naar te kijken." Van der Vaart wijst onder meer op de assist van Ziyech op Dusan Tadic in het duel met Benfica. "Dat is biljarten. Zoveel gevoel. Je moet hem maar kunnen geven en hij kan dat.'

Ondanks een achterstand van vijf punten op PSV is Van der Vaart van mening dat Ajax 'gewoon' kampioen moet worden. "Anders doen ze zichzelf tekort. Je moet gewoon kampioen worden. Het gaat financieel goed met Ajax. Ze kunnen nu spelers behouden, maar ook iemand als Tadic halen. Dat geeft aan wat ze willen. Dat is geweldig voor de toekomst."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws