'Denk dat Zlatan door mij beter presteerde, net als Huntelaar en Suarez bij Ajax'

'Denk dat Zlatan door mij beter presteerde, net als Huntelaar en Suarez bij Ajax'

Gepubliceerd: zaterdag 24 november 2018 om 16:27za 24-11-2018 om 16:27

Urby Emanuelson bewaart nog altijd bijzondere herinneringen aan zijn tijd bij AC Milan, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. De huidig speler van FC Utrecht maakte deel uit van het laatste team van de Rossoneri dat kampioen werd.

Op 14 mei 2011 werd Emanuelson kampioen van Italië met Milan, dat hem een half jaar eerder had overgenomen van Ajax. Een paar uur na het feestgedruis stapte de linkspoot op het vliegtuig naar Nederland, waar Ajax op dat moment ook de landstitel veroverde. David Endt belde hem meteen.

"Hij zei: 'Kom naar het Museumplein. Feesten met de jongens. Je hebt toch een halfjaar meegedaan en je bent onderdeel van die groep'. Maar nee, dat wilde ik niet. Niet omdat ik er niet bij wilde zijn, maar ik wilde niet de indruk wekken van: 'oh, Urby uit Milaan komt terug om de show te stelen'", laat Emanuelson weten in het AD.

Emanuelson werd nooit een vaste waarde in San Siro en speelde op veel verschillende posities. "Maar ik denk wel dat de Zlatans en Robinho's door mij beter konden presteren, zoals ik dat ook bij Ajax had met bijvoorbeeld Klaas-Jan Huntelaar en Luis Suárez."

Na een verhuurperiode aan Fulham verruilde de middenvelder Milan in 2013 voor AS Roma. De Romeinen beloofden veel. "Maar het werd de moeilijkste fase uit mijn carrière. De laatste paar dagen van de transfermarkt haalden ze vijf, zes nieuwe spelers. Dat heeft me de kop gekost, daar. Na dat seizoen was ik mijn vertrouwen in de mens een beetje kwijt."

Na diverse omzwervingen streek Emanuelson in 2017 bij FC Utrecht neer. Daar komt hij dit seizoen weer regelmatig in actie.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws